O nama

Baletski studio Maga Magazinović, kao deo istoimenog sportsko rekreativnog kluba, osnovan je u novembru 2008.godine., najpre u Beogradu, a ubrzo zatim i u Užicu. Baletski studio je osnovala Dunja Mahorčić, diplomirani igrač klasičnog baleta, pedagog i koreograf. Tokom godina koje su iza nas, kroz naš baletski  studio prošlo je preko 1000 devojčica i dečaka, od kojih je, ne mali broj, danas pronašao svoje mesto u nekim od pozorišnih scena u Beogradu, ali i u svetu. Baletski studio Maga Magazinović, radi po programu koji je propisalo Ministarstvo prosvete RS, a koji se zasniva na metodu rada čuvene Agripine Vaganove. Svi baletski pedagozi koji rade u našem studiju su diplomirani igrači klasičnog baleta, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom.

Baletski studio Maga Magazinović okuplja devojčice i dečake, uzrasta od 3 do 15 godina, koji na našim časovima izučavaju klasičan balet, primenjenu gimnastiku, savremenu igru, ali i sve one koji žele da urade nešto dobro za sebe, a stariji su od 15 godina, a to je rekreativni fit balet za odrasle, kao jedinstveni sklop klasičnog baleta, fitnesa, istezanja, pilatesa i joge.

Ponosni smo na četiri generacije devojčica koje su završile osnovno baletsko obrazovanje u našoj baletskoj školi, i nastavile dalje školovanje u državnim baletskim školama.

Takođe, o našem radu svedoče mnogobrojna priznanja i nagrade koje smo osvojili, kako na takmičenjima u našoj zemlji, tako i na inostranim takmičenjima ( Beč, Prag, Rim, Amsterdam, Rimini, Bijeljina…), kao i više od 120 nastupa na različitim TV stanicama, festivalima, svečanim akademijama..

Baletski studio Maga Magazinović je osnivač i dva Festivala:

  • Dečiji baletski festival u Užicu, koji se tradicionalno održava na sceni Narodnog pozorišta u Užicu, svakog maja od 2016. godine
  • Međunarodni festival umetničke igre za decu, koji se od 2018.godine održava u Beogradu, na sceni Centra za kulturu i obrazovanje u Rakovici.

 

Oba Festivala okupljaju veliki broj učesnika, a kao manifestacije od značaja za razvoj kulture i umetničke igre za decu i mlade, prepoznate su i podržane od strane gradske Opštine Rakovica i Grada Užica.

Dunja Mahorčić

Osnivač studija i glavni pedagog

Dunja Mahorčić je rođena u Beogradu, 1983.godine. Uporedo je završila osnovnu školu Nikola Tesla u Rakovici, kao đak generacije, kao i osnovnu baletsku školu Lujo Davičo. Nakon završenog osnovnog obrazovanja, znala je da je klasičan balet njena ljubav i da želi da nastavi dalje školovanje u toj oblasti, te upisuje i srednju baletsku školu, takođe u okviru sistema državne baletske škole Lujo Davičo. Kroz svoje školovanje, sarađivala je sa najboljim našim pedagozima, ali i pedagozima iz inostranstva.

Karolina Marjanović

Prvi asistent i pedagog

Tokom rada u SRK ,,Maga Magazinović“ od 2013. Učestvovali smo na mnogobrojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima i osvojili smo 24 prva mestai 8 drugih od toga izdvajam Rimini (Italija) Prvo mesto 2015.u kategoriji grupna igra klasičan balet. Moje najveće postignuće je razvijanje ljubavi prema igri kod dece kao i humanosti.Zato se rado odazivamo na sve nastupe humanitarnog karaktera kao što su nastupi koje organizuje Udruženje Feniks-udrženje osoba sa invaliditetom

Milica Smiljković

Drugi asistent i pedagog

Milica Smijković, koja je rođena 1998.godine, u našem baletskom studiju radi kao asistent pedagog za rekreatvni fit balet za odrasle, kao i klasičan balet i primenjenu gimnastiku za decu. Završila je srednju baletsku školu ” Lujo Davičo“ u Beogradu, kao i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, kao student generacije. Milica je energična, pozitivna i odgovorna osoba koja voli sve što je u vezi sa muzikom i pokretom, prenošenjem znanja i osmeha ljudima oko sebe.

Anastasia Antičević

Treći asistent i pedagog

Anastasia je rođena u Beogradu 2003. godine, gde je završila osnovnu baletsku školu „Lujo Davičo“, i osnovu školu „Knjeginja Milica“, u kojoj je i bila nosilac Vukove diplome. Kao izuzetan đak, upisuje paralelno Treću beogradsku gimnaziju i srednju baletsku školu, koje uskoro završava. Obožava decu i rad sa decom, kao i prirodne nauke. Kao učenica baletske škole, osvajala je prve nagrade na Republičim takmičenjima, i na mnogim festivalima. Govori engleski i francuski jezik. Treći asistent u našem baletskom studiju postaje u oktobru 2020.